Steven Martens: "Denk dat scheidsrechter ook niet goed geslapen heeft"

Steven Martens: "Denk dat scheidsrechter ook niet goed geslapen heeft"
Foto: © Photonews

Steven Martens en François De Keersmaecker waren vandaag voor de pers present in het trainingsoord van de Rode Duivels in Mogi das Cruzes. Ze kwamen beiden ook nog even terug op de spelleiding van gisteren.

Sander De Graeve en Manuel Gonzalez Oubina in Mogi des Cruzes

"Van waar wij zaten hadden we ook wat twijfels bij de spelleiding", stak de bondsvoorzitter van wal. "Maar het is nu eenmaal moeilijk om in enkele seconden tijd zo moeilijke beslissingen te nemen. Ik weiger te geloven dat er arbiters zijn die iemand willen bevoordelen, dat denk ik echt niet."

Wij bereiden Rode Duivels ook goed voor, maar dat is ook geen zekerheid

"Dit is inherent aan het voetbal, dat zij beslissingen zullen moeten nemen. De interpretatie is soms belangrijk, maar ze worden altijd zo goed mogelijk voorbereid om iets te doen."

De bondsvoorzitter wilde zelfs een vergelijking maken met de Rode Duivels: "Wij doen ook alles wat in onze mogelijkheid ligt om een nationale ploeg naar een hoogtepunt te leiden, door te zorgen dat alles goed loopt qua staff en accommodatie, maar dat is nog geen zekerheid qua prestaties. Dat moet op het veld gebeuren", aldus de Keersmaecker.

En ook Steven Martens gelooft niet dat er bewust fouten worden gemaakt: "Zijn beslissingen gaan voor geen goede evaluatie zorgen en zijn vervolg voor het toernooi hypothekeren. Ja, er zijn scheidsrechterlijke fouten gebeurd, maar niet bewust. Ik denk dat die arbiter ook niet goed geslapen heeft", knikt Martens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties