Tegenstander Rode Duivels tempert verwachtingen: "België niet klaar om WK te winnen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 11 reacties
Tegenstander Rode Duivels tempert verwachtingen: "België niet klaar om WK te winnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze nationale ploeg wordt langs alle kanten de hemel ingeprezen en als mogelijke outsider bestempeld voor toernooi-winst. Toch acht Sofiane Feghouli, komende dinsdag met Algerije tegenstander van de Rode Duivels, België nog niet klaar om te oogsten op de Wereldbeker.

The Wall Street Journal becijferde het enkele dagen geleden al. Op basis van drie criteria zou ons land evenveel keer wereldkampioen zijn. We zijn met 432 calorieën per Belg per dag namelijk de grootste eter van dierlijke vetten. België is ook het meest verstedelijkt van alle 32 landen en we hebben de langste ploeg van alle deelnemers.

Courtois is moeilijk te kloppen, ik ben er nog niet in geslaagd

Los van deze luchtige statistieken dichten heel wat insiders de Rode Duivels ook écht een grote kans toe op wie weet wel toernooi-winst. Toch acht de Algerijnse ster Feghouli België nog niet klaar voor een stunt. "Dit WK komt te vroeg. Over een paar jaar misschien. Tegen de grote landen zullen we de ware gedaante van hen zien", laat hij in Het Nieuwsblad optekenen. "Maar ik hoop dat ze een mooie Wereldbeker spelen, nadat wij ze geklopt hebben natuurlijk." (lacht)

De aanvaller van Valencia is van twee Rode Duivels in het bijzonder onder de indruk. "België heeft een fantastische ploeg, maar Eden Hazard steekt er bovenuit. Hij is geweldig", zegt hij. Feghouli kent onze nationale goalie natuurlijk van de confrontaties in La Liga. "Hij is een doelman die moeilijk te kloppen is, ik ben er alvast nog niet in geslaagd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties