De Blikvangers: Groep G - Portugal

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
De Blikvangers: Groep G - Portugal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Portugal.

Cristiano Ronaldo

De absolute vedette van het Portugese voetbal is natuurlijk Cristiano Ronaldo. De Portugees maakte achtereenvolgens het mooie weer bij Sporting Lissabon, Manchester United en Real Madrid. CR7 rijgt de doelpunten aan elkaar en op zijn 29e (zo oud zal hij komende zomer zijn, nvdr.) moet hij zijn land naar eremetaal proberen te loodsen op het WK. De enige vraag: is hij fit?

Nani

Maar Ronaldo is lang niet de enige topper waarover bondscoach Paulo Bento kan beschikken. Op de andere flank vinden we eveneens een winger terug met een Sporting Lissabon-verleden. Luis Nani. De dribbelkont heeft het de laatste maanden niet altijd even makkelijk bij Manchester United, maar als hij zijn dagje heeft is hij moeilijk af te stoppen.

Pepe

Portugal beschikt naast een sterke aanval ook over een solide achterhoede. Pepe – een genaturaliseerde Braziliaan overigens – is de patron in de Portugese defensie. Je bent voor of tegen de bikkelharde verdediger van Real Madrid, maar met iemand als hem in je team weet je dat je naar de oorlog kan. Enig minpunt aan de verdediger? Soms durven zijn stoppen wel eens door te slaan…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties