Terugblik van onze WK-ambassadeurs: "Alleen het afwerken moet beter"

Terugblik van onze WK-ambassadeurs: "Alleen het afwerken moet beter"
Foto: © Photonews

Het WK is afgetrapt en de eerste wedstrijden leverde al meteen de nodige stof tot discussie. Wat vonden onze ambassadeurs ervan en hoe beleefden zij de match?

Waar heb je de match gezien?

Kevin Bedford (Engeland): "Ik heb de wedstrijd met een groep vrienden gekeken. We hebben een bbq gedaan en dan samen genoten van een goeie wedstrijd."

Niels Rethy (Italië): "Jammer genoeg heb ik het thuis moeten beleven voor de televisie. Dit zorgde wel voor minder sfeer, maar de vreugde was nog steeds enorm."

Vond je het resultaat terecht?

Kevin: "Het resultaat was niet echt terecht vond ik. Als er een ploeg echt moest winnen op basis van de kansen was het Engeland. Met een gelijkspel had ik nog kunnen leven."

Gelijkspel was misschien meest juist geweest

Niels: "Het was een match die alle kanten kon op gaan. Over heel de match gezien had een gelijkspel misschien nog het meest juist geweest, al waren de beste en meeste kansen voor Italië."

Wat onthoud je voor de volgende wedstrijd?

Kevin: "Engeland deed meteen wat er verwacht was. Ze vielen aan en bleven goed in groep spelen. Er stond een goed blok, alleen het afwerken kon nog beter. Dat is dus de tip voor volgende wedstrijd."

Niels: "Dat de verdediging niet zo sterk stond!"

Wat viel beter mee dan verwacht of viel net tegen?

Kevin: "Er werd goed in groep gespeeld en iedereen werkte voor elkaar. Er werd geknokt voor elke bal en er werd gelopen tot de laatste minuut. De bal ging goed rond. Ik heb genoten van het voetbal van Engeland, enkel de verdediging bij de tegendoelpunten - zeker het tweede - had misschien wat beter gekund."

Niels: "De verdediging was Italië onwaardig. Dat moet echt verbeteren, al lag het misschien ook wel wat aan de hitte. Het middenveld had alles weer perfect voor elkaar, voorin mag er nog wat meer beweging zijn."

Wie vond je de uitblinker bij jouw ploeg?

Kevin: "Sterling vond ik echt een heel goede wedstrijd spelen. Hij bleef werken. Zelfs na zijn krampen zou hij echt nog door een muur kunnen lopen."

Niels: "Pirlo. Hij heerste over het middenveld en niemand van Engeland kon hem tegen houden. Ook Balotelli heeft een grote rol in deze overwinning, al vond ik hem nog iets te koppig spelen. En Sirigu heeft ons toch een paar keer goed rechtgehouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties