Onze scheidsrechters analyseerden de matchen van gisteren

Onze scheidsrechters analyseerden de matchen van gisteren
Foto: © Photonews

Terwijl de nieuwe voetbalavond zich straks op gang trekt, blikken wij nog even terug op een aantal dubieuze fases van gisteren.

Ruben Van Puymbroeck is 21 jaar en zelf al enkele jaren actief als scheidsrechter. Hij probeert op een kritische manier de prestatie van de scheidsrechters op het WK te belichten. We legden hem enkele momenten van gisteren voor.

 1. Het buitenspeldoelpunt van Drmic

Van Puymbroeck: "Dat kan nooit buitenspel zijn. Xhaka gaat over de bal en raakt hem niet. Of hij meedoet aan het spel of niet, maakt niet uit. Wanneer de pass vertrok, stond Drmic niet buitenspel, dus een onterecht afgekeurd doelpunt."

2. Doelpunt Zwitserland

Van Puymbroeck: "Een knap staaltje arbitrage. Als het goed is mag en moet het ook gezegd worden. In een dolle slotminuut laat Irmatov meesterlijk balvoordeel op het middenveld, enkele seconden later kan Zwitserland de winning goal maken. Uitstekend van de Oezbeek die in Zuid-Afrika ook al een halve finale voor de kiezen nam." 

3. Pogba - Palacios

Van Puymbroeck: "Na een klein half uur gespeeld te hebben gaat Palacios stevig in op Pogba. Die reageert en trapt na. Sandro Ricci sust de gemoederen met een geel karton voor beide kemphanen." 

"En dat is naar mijn mening de verkeerde beoordeling. Beide spelers verdienden rood voor deze belachelijke fase, ook al zou de match dan stuk gefloten worden. Dit hoort niet op een voetbalveld! De strafschop en het uitgestelde rood voor Palacios is wel terecht."

Doellijntechnologie bewijst nut

En dan nog een ding: de doellijntechnologie heeft gisteren iets gedaan waar anders nu nog discussie over was. "De bal was wel degelijk over de lijn. De technologie kan niet verkeerd zijn en bewijst bij deze dan ook haar nut."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties