WK-ambassadeur: "Hopelijk betere arbiter deze keer"

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
WK-ambassadeur: "Hopelijk betere arbiter deze keer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gastland komt vanavond al voor een tweede keer in actie. Onze WK-ambassadeur blikt vooruit naar de confrontatie met Mexico.

Hoe cruciaal is een positief resultaat in deze match?

Jurgen Duthoo (Brazilië): "Een overwinning tegen Mexico zet Brazilië met een voet in de tweede ronde. Brazilië wil direct zekerheid en zal ongetwijfeld voor de overwinning gaan. Dat hopen minstens ook 180 miljoen Brazilianen en mijzelf erbij. Ze kennen Mexico nog van de finale van de Olympische Spelen in 2012, waar ze de finale hebben verloren. Toen scoorde Peralta twee keer voor Mexico en zo wonnen ze de gouden medaille, een titel die nog steeds ontbreekt voor de Brazilianen. Peralta is weer van de partij bij Mexico en ik denk dat het “revanche” gevoel ook wel een extra motivatie zal zijn voor Brazilië om deze match te winnen."

Welke wijzigingen verwacht je tegenover de eerste match (opstelling, tactiek)?

Jurgen: "Ik hoop dat Scolari zijn verdediging heeft bijgesteld. Mexico is altijd een lastige tegenstander en zal gevaarlijk zijn via hoge ballen. De Braziliaanse verdedigers toonden zich iets zwakker en onzeker op dat punt tegen Kroatië. De vleugelverdedigers Marcelo en Dani Alves zullen ook beter moeten presteren. Ik hoop dat de trainer daar aandacht aan heeft besteed in de voorbereiding op deze match. Ik denk dat Scolari nog geen wijzigingen zal brengen in de ploeg en dat hij dus met dezelfde ploeg zal beginnen zoals tegen Kroatië. Alleen in geval van blessures komen er misschien wissels. Zo is Hulk twijfelachtig. Als bepaalde speler(s) opnieuw zwak zullen presteren, gaan we binnenkort wel een andere opstelling mogen verwachten."

Wat hoop je bevestigd te zien?

Jurgen: "Ik hoop dat Neymar en Oscar weer goed zullen presteren en opnieuw zullen beslissend zijn. Ook hoop ik dat Fred ook zijn doelpunt kan pakken om hem meer vertrouwen te geven voor het vervolg van het toernooi. En hopelijk zien we ook een betere arbiter deze keer."

Hoe heb je het ambassadeurschap tot nog toe beleefd?

Jurgen: "Ik kreeg al veel positieve reacties van vrienden en familie. Ik ben er zeer tevreden mee om het te mogen doen want ik ben zeker dat er nog veel Braziliëkenners rond lopen in België. Ik hoop ook dit verder te kunnen doen tot na de finale, dus minstens 7 matchen te kunnen voor- en nabeschouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties