Wijzen Euclides en Pythagoras de Grieken alweer de weg?

Wijzen Euclides en Pythagoras de Grieken alweer de weg?
Foto: © Photonews

De Grieken spelen tot op heden een WK om snel te vergeten. En toch zijn ze nog niet uitgeschakeld voor de volgende ronde. Sterker nog: ze maken nog steeds een behoorlijke kans om zich te plaatsen. En het zou niet de eerste keer zijn.

Door Aernout Van Lindt

Flashback 2012. Op het EK in Polen en Oekraïne maken de Grieken een vreselijke indruk in hun eerste twee groepswedstrijden. Tegen Polen wordt op de eerste wedstrijd een gelijkspel uit de brand gesleept tegen beter weten in, na een rode Griekse kaart in de eerste helft nota bene.

En op speeladg 2 is Tsjechië te sterk voor de Grieken: 1 op 6 en dan nog tegen groepsfavoriet Rusland moeten spelen, een ticket naar huis kon worden geboekt. En toch: dankzij een verrassende 1-0 tegen de Russen gingen ze alsnog door naar de volgende ronde. 

Wiskunde, het is al lang een typisch Griekse discipline. Gisteren tegen de Japanners wisten ze maar al te goed dat een puntje pakken met 10 spelers mogelijk een goede zaak kon zijn. Als ze winnen van Ivoorkust, dan moeten de Japanners hetzelfde doen tegen een Colombia dat op het goede elan zit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties