Meer dan ooit eerste naam op het blad: Axel 'Mr. Incontournable' Witsel

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Meer dan ooit eerste naam op het blad: Axel 'Mr. Incontournable' Witsel
Foto: © Photonews

Axel Witsel groeide de voorbije jaren uit tot één van de meest onmisbare pionnen op het schaakbord van Marc Wilmots. De middenvelder van Zenit krijgt nu van Wilmots nog meer verantwoordelijkheden en is meer dan ooit een zekerheid in het elftal op de zes. Een bloemlezing.

Door Sander De Graeve

Witsel is geen doordeweekse zes. Goed in de interceptie en sterk in het duel, dat wel, maar geen pure breker. Een faire speler ook. Al wie dat betwist bleef hangen in 2009. Witsel speelt sierlijk, keizerlijk. Hij verdeelt en heerst op het middenveld à l'impérial.

Wilmots: "Axel krijgt steeds meer verantwoordelijkheid"

De prestaties van Witsel, daar kan je de klok op gelijk zetten. Zelden een zes of een acht, bijna altijd een zeven. Sinds hij door Marc Wilmots op de zes geposteerd werd, is hij dé constante factor bij de Rode Duivels. Hij is de eerste naam op het blad. Meer nog dan Vincent Kompany, die te veel wedstrijden moest missen door blessures.

De middenvelder van Zenit - wanneer speelt hij eindelijk terug in de bewoonde wereld? - wordt steeds belangrijker voor Wilmots. "Axel krijgt steeds meer verantwoordelijkheid. Hij zet nu ook het muurtje bij vrije trappen en neemt de positie van de vrije man op zich bij stilstaande fases", aldus de bondscoach.

Hij kwijt zich goed van zijn taak, maar Wilmots wil meer. Witsel moet nog meer de leider op het middenveld worden. "Hij moet naast Vincent één van de kapiteins worden. Hij voert het woord nog niet vaak en ik wil dat hij meer de twee middenvelders voor zich stuurt, maar we moeten hem tijd geven."

Tijd heeft de Luikenaar nog voldoende. De nog steeds maar 25-jarige middenvelder schrijft momenteel het begin van het belangrijkste hoofdstuk uit zijn carrière. Zijn pen jeukt om enkele paragrafen te wijden aan een goed WK en een toptransfer. Waar zijn plafond ligt, weet niemand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties