Wilmots looft polyvalentie: "Wij kunnen elke tactiek aan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 34 reacties
Wilmots looft polyvalentie: "Wij kunnen elke tactiek aan"
Foto: © Photonews

Wilmots hield gisteravond de tactische bespreking met de spelers. Iets eerder op de dag, gaf hij aan de pers meer uitleg over de tegenstander van zondag. Hij is alvast klaar om tijdens de match grondig bij te sturen.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

België speelde enkele jaren terug een interland op Russische bodem. De Rode Duivels trokken met een 0-2 zege huiswaarts. "Ik verwacht ongeveer hetzelfde als toen, een goed georganiseerd blok. Misschien wat minder creativiteit omdat Arshavin er niet bij is", aldus Wilmots.

"Ze spelen in een 4-3-3 en gaan dankzij hun Italiaanse coach iets sneller defensief denken. We gaan proberen domineren en de ruimtes zoeken." Dat bleek op dit WK voor sommige teams geen sinecure. "Ik weet niet of jullie Griekenland tegen Japan gezien hebben?"

Wie weet hoe je diepgang creëert tegen een blok dat op de zestien staat, mag me altijd bellen

"Als er een blok op de zestien staat is de grote vraag: hoe creëer je diepgang? Wie het weet mag me altijd bellen. Als het spelers als Honda en Kagawa al niet lukt." Het wordt dus afwachten hoe diep Rusland gaat terugzakken. "We kunnen in de match nog bijsturen."

Polyvalentie is de sterkte van de Belgen. "We kunnen alle tactieken spelen. We kunnen dominant spelen, maar ook een laag blok zetten en op de tegenaanval loeren." Stilstaande fasen kunnen de sleutel zijn tegen de kleine Russen. "Ik wil sowieso zes, zeven spelers die sterk zijn op stilliggende ballen."

Een positief punt voor spelers als Fellaini dus. "Kijk maar eens rond, 50% van alle goals komt voort uit een stilstaande fase."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties