Chuks Aneke de Fellaini van Essevee? "Dan zal ik toch mijn haar moeten laten groeien"

Chuks Aneke de Fellaini van Essevee? "Dan zal ik toch mijn haar moeten laten groeien"
Foto: © Photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem trainde voor het eerst aan het Regenboogstadion en kon daar alvast een van zijn nieuwkomers voorstellen aan pers en publiek. Chuks Aneke komt over van Arsenal en Francky Dury is alvast opgetogen met de nieuwkomer: "Hij is mijn Fellaini!"

Aernout Van Lindt in Waregem

“Iemand met het profiel van hem hadden we nog niet bij Zulte Waregem. Hij scoorde afgelopen seizoen heel veel en dat als middenvelder. Het was soms iets wat we te kort kwamen, een schot uit de tweede lijn of middenvelders die veel scoorden”, is Dury alvast vol lof.

“Hij is een beetje mijn Fellaini”, lacht de coach. “En je hebt gezien tegen Algerije hoe belangrijk die kan zijn voor een ploeg als de Rode Duivels. De middenvelder zelf blijft er nog rustig onder: “Als ik Fellaini zou zijn, was dat maar waar. Ik zal dan toch mijn haar moeten laten groeien”, grinnikt hij.

Eerste training maakte indruk op me

"Ik wil gewoon hard werken en mijn best doen hier", aldus nog Aneke. "Ik koos voor Zulte Waregem omdat ik van het voetbal in België hou. Ik wil graag veel scoren en assists geven. Op de 10 als aanvallende middenvelder speel ik het liefst."

En - ondanks te hebben meegespeeld met de jeugd van Arsenal - Aneke was onder de indruk: "Ja, dit is geweldig leuk. De eerste training? Dat maakte meteen een serieuze impressie op me, ook qua niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties