"Ghanezen hebben bewezen beste Afrikaans land te zijn"

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
"Ghanezen hebben bewezen beste Afrikaans land te zijn"
Foto: © SC

Portugal bleef gisteren teleurgesteld achter na het gelijkspel tegen Ghana. Ronaldo en co konden zelfs maar net de uitschakeling ontlopen door een treffer in blessuretijd. Opnieuw geen reden tot feesten voor onze ambassadeur dus.

“Opnieuw waren er weinig redenen tot feesten in Portugal. Door het gelijkspel tegen de VS, is de kwalificatie voor de volgende ronde nu wel heel ver weg. Nochtans zag het er na een vroege goal goed uit voor Portugal. “In een zengende hitte in het Amazonewoud beleefde Portugal een droomstart. De voorsprong kon echter niet uitgediept worden. Opnieuw moest Paulo Bento reeds in de eerste helft noodgedwongen wisselen, omdat opnieuw een aanvaller geblesseerd raakte. Man van de wedstrijd voor mij was zeker Europa League winnaar Beto. Nani was te wisselvallig, en naast zijn doelpunt en één of twee mooie voorzetten, kon hij te weinig doen met de bal. Ook Ronaldo begint er terug door te komen met enkele knappe acties, en de beslissende assist voor Varela."

Nico Roggen heeft nog een sprankeltje hoop. “Ronaldo begint terug in zijn ritme te komen, alhoewel zijn gevoel voor richting nog niet helemaal op pijl staat. CR7 wil ook kost wat kost nog dit WK alleen topschutter aller tijden worden voor Portugal door zijn vijftigste goal te scoren.”

Toch beseft ook onze ambassadeur dat de kans op kwalificatie wel heel klein is. “Ze hebben het niet meer in eigen hand. Een gelijkspel tussen Duitsland en een verrassend sterke VS zorgt ervoor dat deze twee teams zullen doorgaan. Daarnaast heeft Portugal slechts drie dagen tijd om te herstellen van en tweede opdoffer, waarin ook nog bijna een volledige dag opgeofferd moet worden om te reizen. De vraag blijft daarnaast ook nog hoe de uitputtingsslag in het moordende amazoneklimaat verteerd wordt door de spelers.”

Dat onze Ghanese ambassadeur Wout Ectors een volledig ander gevoel overhield aan de match hoeft niet te verbazen. “Het zou een zonde zijn voor het internationale voetbal, als Ghana de volgende ronde niet haalt. Want deze prestatie was enorm goed. Als iemand het verdiende om te winnen, dan waren het de Ghanezen, die bewezen hebben dat ze het beste Afrikaanse land zijn. Als Belg moeten we hopen dat de VS tweede wordt, of Portugal. Ghana en Duitsland worden heel taaie tegenstanders. Nadat Portugal en Ghana tegen Duitsland speelden, is Ghana voor mij favoriet voor de tweede plaats. Dan België, maar ik vrees voor Ghana dat ons land gaat winnen. Mijn moment van de match was de zeer mooie kopbalgoal van André Ayew. De druk naar voren was er, maar dat was er in de eerste wedstrijd ook. Nu was er ook efficiëntie, de helft van de kansen gingen er in, vorige keer was dat 1 op 10. Ik heb hoop.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties