Hoe belangrijk is Kompany? "Hij is de vader van het team"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Hoe belangrijk is Kompany? "Hij is de vader van het team"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany ondervindt nog steeds hinder aan de lies en trainde ook vandaag niet mee. Hoe fel zou België zijn aanvoerder missen indien hij niet speelklaar geraakt tegen Amerika? Hoe belangrijk is the captain?

Robby Morren in Mogi das Cruzes

“Vincent is een geboren leider. Hij is één van onze beste spelers en is de leider op en naast het veld. Hij is niet fake, hij is gewoon van nature een leidersfiguur en dat maakt hem speciaal", aldus Vertonghen die zelf de aanvoerdersband droeg tegen Zuid-Korea.

"Kompany is als de vader van het team, hij zorgt voor alles en iedereen en we aanvaarden hem allemaal als leider van het team.”

Ook andere jongens spelen sterk

Ook Thibaut Courtois erkent het leiderschap van de aanvoerder, maar maakt zich sterk dat zijn eventuele afwezigheid tegen USA goed zal worden opgevangen. “Vincent is natuurlijk onze kapitein. Hij is een belangrijke speler."

"Tegen Zuid-Korea heb je ook gezien dat er andere jongens klaarstaan die het perfect kunnen doen als hij er niet bij is. Hij is heel belangrijk voor ons, maar er zijn nog andere jongens die sterk staan te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties