Krijgen we een nieuw drama voor Brazilië?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Krijgen we een nieuw drama voor Brazilië?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brazilië dat een levensbelangrijke WK-wedstrijd speelt in eigen land tegen een ander Zuid-Amerikaans land, het klinkt bekend in de oren. In 1950 voltrok er zich immers het drama van Maracaña. Brazilië verloor er de beslissende wedstrijd van het WK in eigen land van Uruguay.

Door Sander De Graeve

Brazilië was toen zó zegezeker dat men al een speciale Samba componeerde om de overwinning te vieren in wat het vreemdste WK ooit was. India, Turkije en Portugal zegden immers af en de FIFA weigerde de groepen te herverdelen. Groep A en B telden vier ploegen, groep C drie en in groep D vochten Uruguay en Bolivia het onder elkaar uit.

Gevolg, met slechts één match in de benen kon Uruguay aan de finaleronde, een poule met vier teams, beginnen. Brazilië cruisede intussen door het tornooi met drie zeges op drie in de groepsfase. De eindwinst op het WK werd uiteindelijk beslist in een onderling duel in het kolkende Maracaña.

Officieel waren er 173,850 toeschouwers, maar het reële aantal zal dichter tegen de 210,000 liggen. Iedereen was ervan overtuigd: Brazilië moest en zou het WK winnen. De burgemeester van Rio was zeer zegezeker. "Jullie worden hier binnen een aantal uur gekroond tot kampioenen", zei hij voor de partij.

Dat was buiten Schiaffino, Ghiggia en hun Uruguayaanse ploegmaats gerekend. Ze brachten met hun goals hun land op en over de openingstreffer van Friaça. Brazilië werd ondergedompeld in rouw. Morgen kunnen de Brazilianen eindelijk dat blazoen oppoetsen, maar een nieuw drama is angstaanjagend dichtbij. Cuadrado en James Rodriguez tegenhouden? Het wordt niet makkelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties