Vertonghen waarschuwt Argentijnen: "Maar België leek in de groepsfase een saaie ploeg"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Vertonghen waarschuwt Argentijnen: "Maar België leek in de groepsfase een saaie ploeg"
Foto: © Photonews

Jan Vertonghen reed de voorbije weken een hobbelig parcours. De verdediger werd uit de basiself gezet, maar kreeg na een blessure bij Thomas Vermaelen een nieuwe kans. Ondertussen riep Castrol hem al uit tot op één na beste verdediger van het toernooi. "Maar het kan snel keren, hoor."

Cédric De Volder in Mogi das Cruzes

Castrol (een statistiekenbureau, nvdr.) analyseert voortdurend de statistieken van de aanwezige spelers op het WK. Ook Daniël Van Buyten pronkte al eens tussen de grote namen, maar deze keer is het de beurt aan Jan Vertonghen. Meer zelfs: Sterke Jan moet enkel David Luiz laten voorgaan in het rijtje van 'excellerende verdedigers'.

"Ik ben de eerste om zo'n zaken te relativeren", lacht Vertonghen de lofzang weg. "Het kan allemaal snel keren, hoor. Na de openingswedstrijd werd mijn prestatie nog bestempeld als een drama. Maar pas op: ik vertoef liever in deze situatie." (lacht)

België is enorm lastige ploeg om te bespelen

Ondertussen ligt de focus vol op de kwartfinale tegen Argentinië. Waarom moeten Lionel Messi en kornuiten schrik hebben voor de Belgen? "Ik denk dat we een enorm lastige ploeg zijn om te bespelen. België kan verschillende systemen aan en heeft een pak spelers die het verschil kunnen maken."

"Net daarom hebben we ook geen schrik om de favorietenrol op ons te nemen", gaat de verdediger van the Spurs verder "Dat hebben we de voorbije weken ook bewezen. Maar laat die Argentijnen nu maar doen. Wij gaan gewoon uit van onze eigen sterkte!"

Op defensief vlak moeten we niets veranderen

Vooral de aanvallende weelde van Argentinië valt op. "Maar op defensief vlak moeten we helemaal niets veranderen", pikt Vertonghen meteen in. "We slikten onze eerste veldgoal pas in de verlengingen van de achtste finales. Het zit goed, hé! Bovendien was die laatste wedstrijd tegen Team USA een referentiewedstrijd. Daarvoor leek België wel een saai team. Maar dat lag aan de tegenstanders die niet wilden voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties