Wilmots bijzonder zelfzeker: "Dit wordt een galamatch"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Wilmots bijzonder zelfzeker: "Dit wordt een galamatch"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots kan met de Rode Duivels geschiedenis schrijven. Met een overwinning tegen Argentinië loodst hij België bij de beste 4 landen ter wereld. "We kunnen geschiedenis schrijven en dat beseffen de spelers."

Robby Morren en Manu Gonzalez in Brasilia

De kans is groot dat Wilmots een beroep kan doen op een volledig fitte kern. “Er zijn nog een drietal spelers  die twijfelachtig zijn zoals Alderweireld, Dembele en Vertonghen, maar we hopen dat morgen iedereen fit zal zijn. We wachten af welke impact de training zal hebben op de spelers."

Er is bijzonder veel te doen omtrent Lionel Messi, maar de bondscoach relativeert. “Ik heb de match tussen Argentinië en Zwitserland nog eens bekeken. Een ploeg bestaat niet uit één speler, maar uit een collectief. Eén individuele speler die het heel goed doet, kan wel een verschil maken. Ik heb gezien dat Argentinië kansen heeft gelaten aan de Zwitsers."

Wilmots is erg zelfzeker aan de vooravond van de clash tegen Argentinië. Hij benadrukt dat België zijn eigen spel zal spelen en niet angstig achteruit zal kruipen. "We blijven bij onze eigen filosofie, we gaan niet enkel verdedigen. We hebben een heel sterk collectief dat compact staat. We moeten samen aanvallen en verdedigen."

Nu de Rode Duivels in de kwartfinale staan, is het vooropgesteld doel bereikt. Daarom kan Wilmots morgen enkel winnen. "Voor mij is het een galawedstrijd. We kunnen geschiedenis schrijven en dat beseffen de spelers. We gaan proberen zelf het spel te maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties