Wilmots rustig en zelfzeker: "Geen druk, maar honger is zo groot!"

Wilmots rustig en zelfzeker: "Geen druk, maar honger is zo groot!"
Foto: © Photonews

"Uitgaan van onze eigen kracht", dat was de boodschap die Marc Wilmots vrijdag kwam verkondigen op zijn persconferentie. We verwachten dan ook niet te veel 'foefjes' van onze bondscoach. Aanpassen aan de tegenstander draait in het geval van België immers bijna nooit goed uit.

Johan Walckiers in Brasilia

Wilmots heeft duidelijk geen schrik van de Argentijnen. En hij houdt rekening met alle scenario's. "Fysiek en mentaal zijn we klaar", aldus Wilmots. "We hebben goed geroteerd met onze kern. Behalve tegen de VS is er niemand tot de limiet moeten gaan. Maar toen was het ook nodig. En zoals het blok het verschil heeft gemaakt tegen Amerika, moet datzelfde blok dat ook doen tegen Argentinië."

En de kansen zijn fiftyfifty. "Argentinië heeft een voetbalcultuur, maar de voorbije WK's hadden ze ook problemen om voorbij de achtste finales te geraken. België is er twaalf jaar niet bijgeweest en staat nu in de achtste finales. Wij hebben geen druk meer, want ons toernooi is geslaagd. Maar dat wil niet zeggen dat we geen honger meer hebben. Die is zelfs heel groot. De twee ploegen hebben het potentieel om bij de laatste vier te geraken."

Winnaarsmentaliteit is ons grote voordeel

En daar steunt Wilmots op: de honger en de winnaarsmentaliteit die hij zoals geen ander in de ploeg kon pompen. 'Der Kampfschweinn' heeft zijn eigen waarden met glans overgebracht op zijn groep. "In 2002 heeft Brazilië schrik gehad van ons. We gaan geen spijt hebben als we uitgeschakeld zijn wanneer we alles gegeven hebben. Maar we willen winnen en kunnen dat ook! Die winnaarsmentaliteit is onze grote sterkte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties