Weergaloze Duitsers trappen deze WK-records aan diggelen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Weergaloze Duitsers trappen deze WK-records aan diggelen
Foto: © Photonews

Er sneuvelden al enkele records vanavond tijdens Brazilië-Duitsland, maar er staan er nog een paar op til. Zo kan de grootste score in een halve finale nog gehaald worden. We goten alles voor u in een overzicht.

Een overzichtje:

1 Duitsland is het eerste land ooit dat vijf keer kan scoren binnen het eerste half uur van een wedstrijd op een WK.

2 Duitsland heeft nu het grootste aantal doelpunten op een WK achter zijn naam: 222, het steekt daarmee Brazilië voorbij.

3 Het was al zestig jaar geleden dat er vijf doelpunten verschil waren in een halve finale. Toen won West-Duitsland met 6-1 van Oostenrijk. Dat was meteen één van de drie grootste overwinningen in een  halve finale in de geschiedenis van het WK. De andere twee vonden plaats in 1930. Argentinië - Verenigde Staten en Uruguay - Joegoslavië werden toen ook 6-1.

4 Duitsland smeert  Brazilië zijn grootste nederlaag ooit aan. Eén keer eerder verloor de Seleçao met 6 goals verschil, 94 jaar geleden tegen Uruguay.

5 Klose heeft tot slot zijn record als topschutter aller tijden al binnen. Hij knalde zijn zestiende goal voorbij Julio César en doet zo één doelpunt beter dan Ronaldo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties