Barcelona bevestigt komst Suarez

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 78 reacties
Barcelona bevestigt komst Suarez
Foto: © SC

Luis Suarez is definitief op weg naar FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht pakte op zijn website uit met een foto van Suarez in een Barça-shirt. Suarez ondergaat volgende week medische testen en tekent dan een contract voor vijf seizoenen.

Luis Suarez, op het WK nog in het oog van de storm na zijn bijtincident met Chiellini, zou voor zo'n 80 miljoen euro overkomen van Liverpool FC. Bij The Reds was hij vorig seizoen dé ster. Hij werd topschutter in de Premier League en mocht het seizoen afsluiten als speler van het jaar in de Engelse hoogste klasse.

Ook Liverpool bevestigt het vertrek van de Uruguayaanse goalgetter. "We willen Luis bedanken voor zijn bijdrage en de rol die hij speelde in het terughalen van Champions League-voetbal naar Anfield. Iedereen bij Liverpool wenst Luis en zijn familie het beste voor de toekomst."

Suarez zal bij Barça samen met Neymar en Messi een voorhoede om ú tegen te zeggen vormen. Barcelona zal daarvoor echter nog geduld moeten oefenen. Suarez zit nog een lange schorsing uit en Neymar is even buiten strijd met een gebroken ruggenwervel. In de eerste maanden zal het dus vooral afhankelijk zijn van Lionel Messi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties