Oefenwedstrijden: Genk verliest, Kortrijk tankt vertrouwen

Caroline Tonnelier
| 17 reacties

De start van de Jupiler Pro League nadert met rasse schreden en de eersteklassers oefenen stilaan dan ook tegen ploegen van een hoger kaliber. Zaterdag stonden opnieuw heel wat oefenmatchen op het programma.

KRC Genk – Dnipro 1-2

Op het veld van Eendracht Termien slaagde KRC Genk er niet in de zege te pakken tegen Dnipro. Alle doelpunten vielen in het begin van de tweede helft. Benji De Ceulaer liet de enige Genkse treffer optekenen. Emilio Ferrera bracht in de tweede helft tien nieuwe veldspelers in. Alleen doelman Köteles speelde de volledige match.

KV Kortrijk – OH Leuven 5-2

KV Kortrijk kende weinig moeite met tweedeklasser OH Leuven. Aan de rust stond het al 4-0 voor de West-Vlamingen. Marusic trof twee keer raak, Santini en Ulens zorgden voor de andere doelpunten. Cerigioni milderde na de pauze, maar De Smet maakte er al snel 5-1 van. Kostovski legde de 5-2 eindstand vast.

Bayer Leverkusen – Lierse 6-0

Lierse kreeg een pak slaag van Bayer Leverkusen. Het werd liefst 6-0 voor de Duitsers .Wollscheid scoorde twee van de zes doelpunten voor de ploeg uit de Bundesliga.

Moeskroen – PEC 1-1

Moeskroen behaalde een verdienstelijk gelijkspel tegen het PEC Zwolle van Ron Jans. Delacourt bracht de Henegouwers al vroeg op voorsprong, maar vlak voor de rust moest de promovendus een tegentreffer toestaan.

Standard - PAOK 2-1

De Rouches oefenden vandaag tegen de Grieken van PAOK Saloniki. Mujangi Bia besliste de wedstrijd in het voordeel van Standard. Hij scoorde beide doelpunten.

KV Oostende - Zulte Waregem 3-3

KV Oostende en Zulte Waregem hebben voor een spektakelmatch gezorgd op de fandag van de Kustboys. Essevee kwam op een 0-2 voorsprong via Verboom en Aneke. Nog voor de rust milderde Brilliant en Canesin kon met een bal die afweek op Colpaert de stand in evenwicht brengen. Brilliant deed opnieuw de netten trillen, maar dit keer met een own goal. Jimmy Hempte zorgdeuiteindelijk voor de 3-3 eindstand.