Braziliaan Club kon kiezen tussen twee roepingen: "Ik weet niet of ik priester zou geworden zijn"

Braziliaan Club kon kiezen tussen twee roepingen: "Ik weet niet of ik priester zou geworden zijn"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De nieuwste aanwinst van Club Brugge is er eentje met een vreemd levensverhaal. De Braziliaan Fernando Menegazzo (33) sloot zich pas op zijn 17de aan bij een voetbalclub en zat tot dan op seminarie bij de priesters.

Menegazzo kwam over van Al Shabab, waar hij nog onder Preud'homme speelde. De Luikenaar kent de kwaliteiten van de middenvelder dus door en door. Dat hij pas op zijn zeventiende zich aansloot bij een voetbalclub, is wel vreemd te noemen. "Tot die tijd had ik er nooit de kans toe gehad. Ik woonde vroeger in een klein dorp. De dichtsbijzijnde club bevond zich op 300 kilometer van ons huis. Voordat ik een test ging afleggen, was ik nog nooit in een stadion gewees", vertelt hij in HLN.

Ondertussen is hij wel kampioen geworden met Bordeaux en Al Shabab. "Uiteindelijk hebben we op een dag toch de auto genomen en heb ik een test afgelegd. Na veertig minuten mocht ik onmiddellijk meedoen met het vaste team. Op dat moment ging ik naar school in het seminarie bij de priesters. Of ik later priester of leraar zou geworden zijn, zal ik nooit weten. Ik heb enorm veel geluk gehad, want zelfs de beste spelers worden soms niet opgemerkt."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties