Lichtpunt bij Waasland-Beveren: "Maar geef me nog wat tijd"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Lichtpunt bij Waasland-Beveren: "Maar geef me nog wat tijd"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren ging zaterdagavond dan wel kansloos onderuit op het veld van Moeskroen- Péruwelz, toch was er nog een positief punt te bespeuren. De jonge Daimy Deflem viel gretig in en zorgde voor wat diepgang.

Timothy Collard in Moeskroen

Waasland-Beveren kon op bezoek bij de promovendus bitter weinig – tot haast niets – klaarmaken. Het ontbrak de jongens van Ronny Van Geneugden aan diepgang, iets wat Daimy Deflem zijn team probeerde bij te brengen.

Rustig progressie boeken

Deflem kwam deze zomer over van Woluwe Zaventem en hoopt zich door middel van invalbeurten te tonen aan zijn coach. “In de voorbereiding had ik het wel moeilijk om de stap naar eerste klasse te verteren. Fysiek en ook mentaal zat ik er op een gegeven moment door”, geeft de 20-jarige linkspoot eerlijk toe.

“Nu ben ik er echter weer bovenop en hoop ik zoveel mogelijk progressie te boeken. Ik hoop nu op te bouwen. Vandaag speelde ik 25 minuten, dat is toch weer al iets meer dan vorige week (toen speelde hij een kwartier op Brugge, nvdr.).”

Ik kan wel degelijk uit de voeten als linksback

Hij speelde zijn hele leven als linksvoor, maar Deflem werd vorig seizoen omgeschoold tot linksachter. “Ik kan dus wel degelijk als linksachter uit de voeten. Vorig jaar werd ik naar die positie geschoven toen onze linksback uitviel en heb ik er het hele jaar gespeeld.”

Over het geleverde spel van zijn ploegmakkers kon Deflem niet tevreden zijn, maar hij blijft positief. “We hadden balbezit in de eerste helft, maar daar vloeiden jammer genoeg weinig kansen uit. We begonnen ook goed aan de tweede helft, maar als de bal niet goed valt, tja.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties