Sporting Lokeren nog niet voldaan: "Targetspits en centrale middenvelder zijn welkom"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Sporting Lokeren nog niet voldaan: "Targetspits en centrale middenvelder zijn welkom"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren verzekerde zich met Besart Abdurahimi van een extra aanvaller, maar de vervanger van Hamdi Harbaoui is de Macedoniër niet. "Hij is een totaal ander type. Het kan dan ook zijn dat we alsnog op zoek gaan naar een targetspits", zo zegt Willy Reynders aan onze redactie.

Door Timothy Collard

De transfer van Abdurahimi wordt in principe vandaag afgerond. “De speler zette reeds zijn krabbel, nu moet enkel de voorzitter dat nog doen. Die handtekening volgt wellicht vandaag nog”, vertelt technisch directeur Reynders aan Voetbalkrant.com.

"We volgden Abdurahimi al enkele maanden. Dit is een opportuniteit en daarom hebben we hem vastgelegd"

De transfer van de Macedonische spits viel voor velen uit de lucht, maar niet voor Reynders. “We zijn al enkele maanden bezig met dit dossier. We volgden hem al geruime tijd en je kan Abdurahimi in feite bestempelen als een polyvalente aanvaller.”

“Hij kan zowel op de nummer tien, de rechtse flank, de linkse flank als diep in de spits uit de voeten. Het is een lopende voorspeler die met zijn snelheid voor diepgang zorgt. Het is een opportuniteit en we hebben hem dan ook vastgelegd.”

"Junior Dutra is klaar voor de positie van diepe spits. Hij moet zich nu verder bewijzen"

Op dit moment is Junior Dutra – die afgelopen weekend twee keer scoorde tegen Zulte Waregem – dan ook keuze nummer één diep in de spits. “Hij heeft zondag bewezen dat hij klaar is voor die positie. Het is dan ook logisch dat hij daar blijft staan”, zegt Reynders.

“Dutra kreeg in de voorbije maanden ook de belofte van ons dat hij bij een vertrek van Hamdi Harbaoui zijn kans zou krijgen als nummer 9. Het is voor hem nu kwestie om zich verder te blijven bewijzen.”

Targetspits én centrale middenvelder op komst?

Het is niet uitgesloten dat de Waaslanders alsnog op zoek gaan naar een vervanger voor Harbaoui, een bonkige spits die oorlog kan maken in de zestien. “Een kopbalsterke targetspits, dat mag er misschien wel nog bij”, verklapt de technisch directeur van Lokeren.

“Maar we gaan de wedstrijd van vrijdag afwachten alvorens actie te ondernemen. Bovendien moeten we alles nog eens op een rijtje zetten. Onze twee jonkies, Dessers en Ansah, doen het goed. Maar een spits die iets kan forceren in een gesloten match, zo’n type hebben we niet lopen in onze kern.”

Tot slot komt er mogelijk nog een centrale middenvelder bij. “We hadden voor die positie twee spelers op het oog: eentje ervan is al weg, de andere is nog steeds op de markt. Dat is een optie die we zullen bekijken, al kan het ook zijn dat Vanaken in sommige matchen naar de 8 schuift. Dat zijn afwegingen die we zullen moeten maken.”

“Wij zijn altijd van het principe geweest ‘ofwel versterk je je aan het begin van de transferperiode, ofwel wacht ja af tot het einde van de mercato’. We blijven dus scherp en houden alles goed in het oog", besluit Reynders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties