Sprokkels: Franse doelman voor WS Bruxelles en Van Wolfswinkel naar Ligue 1

Sprokkels: Franse doelman voor WS Bruxelles en Van Wolfswinkel naar Ligue 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK is achter de kiezen en de Belgische voetbaljaargang is al op gang getrapt. Ook in het buitenland is er een pak nieuws te melden. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een handig overzicht.

Doelman AS Monaco naar WS Bruxelles

WS Bruxelles heeft zich versterkt met een doelman. De 21-jarige Fransman Julien Grondin komt over van AS Monaco.

Van Wolfswinkel naar Ligue 1

Ricky Van Wolfswinkel zal komend seizoen in de Ligue 1 te bewonderen zijn. De Nederlander gaat op uitleenbasis bij Saint-Etienne voetballen. Les Verts dwongen ook een optie tot aankoop af bij Norwich.

Diawara naar Nice

Souleymane Diawara verkast naar Nice. Het contract van de Senegalese verdediger bij Olympique Marseille was afgelopen.

Musonda scoort voor de Chelsea-beloften

Niet alleen Hazard en Courtois hebben de oefensessies bij the Blues hervat, ook Charly Musonda Junior is alweer aardig op dreef bij de U21. De jongeling scoorde vanop de stip in de oefenpartij tegen Brighton die op 1-1 eindigde.

Antwerp strikt nieuwe doelman

Antwerp heeft een nieuwe doelman beet. Jordy Huysmans moet eerste doelman Jorn Brondeel het vuur aan de schenen leggen dit seizoen. De 17-jarige Huysmans komt uit de jeugdopleiding van KRC Genk.

Costa Ricaanse ploegmakker voor Pocognoli

Cristian Gamboa – met Costa Rica actief op het voorbije WK – plukt de vruchten van de sterke prestaties van zijn land. Gamboa verlaat Rosenborg en gaat aan de slag bij West Bromwich Albion.
 

QPR winkelt bij Juventus

Mauricio Isla speelt komend seizoen in de Premier League. Het gepromoveerde Queens Park Rangers huurt de overbodige Juventus-speler een jaar.

Uitstel in dossier Messoudi

Het dossier rond Mohamed Messoudi, die in de oefenwedstrijd met OH Leuven een speler van Tempo Overijse een kopstoot gaf, is uitgesteld naar dinsdag 12 augustus.

Navas krijgt nummer 13

Keylor Navas werd vandaag voorgesteld en kreeg meteen een nieuw rugnummer toebedeeld: 13. Hoewel het nummer als een ongeluksgetal bestempeld wordt is het vrij populair bij doelmannen. Onder meer Courtois draagt hetzelfde rugnummer.

Vandeputte jaartje naar Roeselare

Jari Vandeputte wordt door AA Gent voor één seizoen gestald bij tweedeklasser KSV Roeselare. De West-Vlamingen maakten de komst van de achttienjarige middenvelder dinsdag zelf bekend.

Blessurekwaaltjes bij de Buffalo's

Christophe Lepoint liet de dinsdagse oefensessie schieten met een bloeduitstorting aan het bovenbeen. Milicevic (adductoren), Sébastien Locigno (contractuur hamstring) en Enis Gavazaj (stressfractuur) volgden dan weer een individueel programma. 

Verlinden ontslagen

De 50-jarige Danny Verlinden is ontslagen bij het Tunesische Club Africain, weet Het Nieuwsblad. De doelmannentrainer had nog een contract van een jaar, maar kreeg via mail te horen dat hij niet meer moest komen.

Dessers wil Dutra achterna

Cyriel Dessers laat in Het Nieuwsblad weten dat hij de goal van Dutra wel eens wil proberen nadoen. De 19-jarige aanvaller kwam deze zomer over van OHL en zou de volgende weken wel eens zijn kans kunnen krijgen.

Krijgt Charleroi-kinesist boete?

Marc Etienne, kinesist van Charleroi, zou zich in de wedstrijd tegen Standard schuldig gemaakt hebben aan 'excessieve en misplaatste gebaren', volgens het bondsparket. Er werd hem een minnelijke schikking van 800 euro, waarvan 400 euro met uitstel aangeboden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties