Essevee moet 2-5 goedmaken: rekenen op het mirakel van Borisov

Essevee moet 2-5 goedmaken: rekenen op het mirakel van Borisov
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een 2-5 ophalen in een terugwedstrijd, het is in het verleden nog nooit een team gelukt. En dus zeker ook geen Belgisch team. En toch hoeft er niet meteen gewanhoopt te worden: het mirakel van Borisov is wel degelijk goed mogelijk.

Door Aernout Van Lindt

Shaktyor Soligorsk is geen slechte ploeg, maar in feite toch een maatje kleiner dan een Zulte Waregem onder stoom. In de heenwedstrijd (2-5) ging echter alles mis: snelle tegendoelpunten, een rode kaart (Plet) op een slecht moment, een blessure (Colpaert) net nadat de drie wissels op waren, ... meer pech dan echt onderliggen.

Meteen na de wedstrijd gaven Dury & co al aan dat ze zich nog niet gewonnen gaven, diverse spelers willen wel degelijk naar Wit-Rusland afreizen om er echt nog iets van proberen te maken. Makkelijk zal het zeker niet zijn, maar met veel meeval is er misschien wel een mirakel van Borisov - waar Soligorsk zijn Europese thuismatchen speelt - in de maak. Een naieve gedachte? Zeer zeker, maar er zijn al vreemdere dingen gebeurd in het voetbal.

Het Mirakel van Vitosha

We denken meteen terug aan een kwarteeuw geleden, toen Antwerp in vijf minuten het mirakel van Vitosha realiseerde. Ze maakten toen een 1-3 achterstand goed en wisten dat om te zetten in een 4-3 overwinning, goed voor een stekje in de volgende ronde.

"In voetbal is dus werkelijk alles mogelijk, moeder, moeder, zou ik durven zeggen", klonk het toen al bij Frank Raes. Maar er zijn nog al krasse zaken gebeurd de voorbije jaren.

Mirakel van Gent

KV Kortrijk - toen nog tweedeklasser - pakte in het seizoen 2007-2008 uit met een geweldige stunt in de Beker van België. Het klopte in de heenwedstrijd AA Gent met historische 5-1 cijfers. Bakx maakte er toen drie. 

Toch was dat niet voldoende: de terugwedstrijd werd met 4-0 verloren, met dank aan een doelpunt in minuut 91 van Ljubijankic.

Mirakel van Maribor

In de 250ste Europese match van blauw-zwart vond het Mirakel van Maribor plaats. Club Brugge kwam 3-0 achter in Slovenië, maar in een zot slotkwartier veranderde de hele partij. Nabil Dirar deed de netten tweemaal trillen en ook Joseph Akpala legde er eentje in het mandje. In minuut 91 zorgde verdediger Ryan Donk zelfs nog voor de 3-4.

Hoop doet leven

"Zolang het laatste fluitsignaal niet gegeven is, kan je maar beter blijven verder doen", aldus de betrokkenen tijdens het Mirakel van Vitosha. Dat moeten ook de spelers van Arsenal gedacht hebben toen ze 4-0 achterstonden in de beker tegen Reading, en ze via verlengingen toch nog met 5-7 wonnen.

Of de Champions League-finale tussen Liverpool en AC Milan (0-3 wordt 3-3). Hoop doet leven, ook voor Essevee?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties