Ryan ambitieus: "Vorig seizoen individuele prijs, dit seizoen de titel"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
Ryan ambitieus: "Vorig seizoen individuele prijs, dit seizoen de titel"
Foto: © SC

Mathew Ryan heeft er een meer dan geslaagd eerste jaar opzitten bij Club Brugge. De 22-jarige doelman knokte zich meteen in de ploeg en pakte meermaals uit met cruciale reddingen. Aan het einde van het seizoen verkoos onze redactie, in samenwerking met de lezers, hem tot Doelman van het Jaar.

Na een immens drukke periode – Ryan was actief in de play-offs, ging op oefenkamp met de nationale ploeg van Australië en speelde ook op het WK – kon de goalie de trofee nu in ontvangst nemen.

"Uitermate blij met deze trofee"

“Ik ben uitermate blij met deze trofee”, glunderde Ryan. “Het is altijd heel leuk om een trofee in de wacht te slepen. Ik wil graag iedereen bedanken die op mij stemde. Persoonlijke onderscheidingen zijn leuk, maar de mooiste onderscheiding zou natuurlijk de titel met Club Brugge zijn.”

Afgelopen seizoen ging de jonge goalie dus aan de haal met persoonlijke prijzen, misschien is het dit jaar dan tijd voor succes met het team? “Dat lijkt mij een goeie deal, laat ons hopen dat het aan de einde van de rit zo uitdraait.”

"3-0 voor tegen Brøndby, maar kwalificatie is nog niet binnen"

Morgenavond wacht blauw-zwart de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League. Ryan en co verdedigen in Denemarken een 3-0-voorsprong tegen Brøndby. “Maar in het voetbal weet je nooit”, is Ryan op zijn hoede.

“We hebben een bonus van drie doelpunten, maar met 3-0 is het nog niet gelopen. Als we bijvoorbeeld een snelle tegengoal incasseren, dan is het game on, hé. Maar als we het tactisch plan naar behoren uitvoeren, dan ga ik ervan uit dat we doorstoten naar de volgende ronde.”

Later deze week volgt er bij ons een exclusief en uitgebreid interview met de onbetwiste nummer één van Club Brugge. Hou onze website dus zeker in de gaten als je het interview niet wil missen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties