Mulder duidelijk: "Vermaelen is prachtige voetballer, zijn concurrenten verzwakken"

Mulder duidelijk: "Vermaelen is prachtige voetballer, zijn concurrenten verzwakken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen heeft zijn droomtransfer naar Barcelona beet. Kan de gewezen bankzitter van Arsenal daar wel terug potten breken? Jan Mulder denkt alvast van wel, maar welke spelers moet hij dan voorbij?

Door Aernout Van Lindt

De concurrentiestrijd centraal achterin is groot voor Thomas Vermaelen. Met de 30-jarige Javier Mascherano is er alvast een speler die de voorbije jaren steeds onfeilbaar is gebleken. Hij lijkt dan ook onder Luis Enrique nog steeds zijn plek te kunnen hebben.

Daarna wordt het allemaal veel krapper: er is nieuwkomer Mathieu. Die kent de Spaanse competitie na vijf jaar bij Valencia toch al wat beter dan Vermaelen, wat hem zeker in het begin een intrinsiek voordeel geeft. 

Getwijfel in Extra Time

Maar Vermaelen is natuurlijk nog niet fit en sukkelt nog met een blessure van het WK. "De vraag is dan ook of en wanneer hij fit zal raken", vraagt Marc Degryse zich luidop af in Extra Time. "Kan hij de beste Vermaelen van twee-drie jaar geleden terugvinden?"

Jan Mulder ziet het dan weer wel zitten: "Thomas is een prachtige speler. Hij is zeer sterk en slim, terwijl de spelers op zijn positie verzwakken. Hij maakt zeker kans op een basisplaats."

Verzwakt de concurrentie?

Clubmonument Gerard Piqué lijkt alvast toch wat uit de gratie te vallen bij zowel clubleiding als de fans. Hij is jonger dan Vermaelen, maar lijkt op een of andere manier toch ouder. Misschien dat in die optiek ook Masscherano mogelijk minder wordt. Wel is er met het jonge talent Bartra nog een andere wissel op de toekomst.

Of krijgt Vermaelen een turnover tot linksback, om daar de plaats van Jordi Alba in te nemen? Over de linksachter is er al veel inkt gevloeid: hij zou te veel uit positie lopen. Mogelijk profiteert Vermaelen daarvan om zich als polyvalente verdediger makkelijker in de gratie te spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties