Van Gaal blijft rustig: "Geen aankopen doen op basis van één wedstrijd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Van Gaal blijft rustig: "Geen aankopen doen op basis van één wedstrijd"
Foto: © Photonews

Louis van Gaal heeft het hoofdstuk bij Manchester United met een uitschuivertje ingezet. De roodhemden verloren hun openingswedstrijd namelijk met 1-2 van Swansea City. "We hebben onszelf en de fans teleurgesteld", aldus de oefenmeester.

Manchester United reed tijdens de voorbereiding een perfect parcours, maar ging op de eerste speeldag van de Premier League al meteen met de billen bloot. Louis van Gaal - eerder nooit in het verliezende kamp bij zijn debuut voor een club - zag hoe zijn roodhemden in bedwang werden gehouden door Swansea City. 

"We hebben ons niveau niet gehaald", aldus de Nederlander na afloop. "En dan doel ik op het niveau dat we tijdens de oefenwedstrijden wel haalden. Nochtans was dit een enorm belangrijke wedstrijd. We hebben niet alleen onszelf, maar ook de fans teleurgesteld. We kregen dan wel nog enkele kansen, maar uiteindelijk telt enkel het eindresultaat."

Nu niet in paniek slaan

De fans van United vrezen ondertussen al een herhaling van het scenario van vorig seizoen. David Moyes kon toen de erfenis van sir Alex Ferguson niet dragen. "Maar we moeten nu niet in paniek slaan", besluit van Gaal. "Ik gaf al eerder aan dat we defensieve versterking nodig hebben, maar op basis van één wedstrijd gaan we geen aankopen doen. Het lag trouwens niet enkel aan de verdedigers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties