Anderlecht richt zijn pijlen op landgenoot van the Citizens

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 18 reacties
Anderlecht richt zijn pijlen op landgenoot van the Citizens
Foto: © photonews

Nu Daniel Van Buyten zijn voetbalschoenen definitief aan de haak hangt, moet paars-wit op zoek naar een alternatief om de achterhoede te komen versterken. In die optiek valt nu de naam van onze landgenoot bij Manchester City Dedryck Boyata.

De Brusselaars willen immers een polyvalente speler aantrekken die zowel het centrum als de rechterflank kan bestrijken. Op de terugkeer van vaste rechtsback Anthony Vanden Borre is het immers nog even wachten. De 23-jarige Boyata, die zopas nog zijn contract bij the Citizens verlengde, zat tijdens de eerste competitiematch tegen Newcastle niet in de kern en lijkt een uitstekend alternatief.

Toch wordt een overgang naar het Astridpark geen evidentie. De Brusselaar behoort tot de homegrown players, eigen opgeleide spelers, die de Engelse landskampioen nodig heeft om aan de regels van de Premier League te voldoen. Bovendien is het loon dat Bouyata opstrijkt niet magertjes, zo meldt Het Nieuwsblad. Een andere optie is dan weer een huurovereenkomst voor één seizoen zoals bij onze andere landgenoot Jason Denayer. Die verkaste voor een jaar naar het Schotse Celtic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties