Reactie Van Wijk verrast met opstelling: "We wilden Anderlecht geen open deur geven"

Van Wijk verrast met opstelling: "We wilden Anderlecht geen open deur geven"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dennis van Wijk deed bijna een meesterzet tegen Anderlecht. In de tweede helft reageerde Besnik Hasi, maar het leverde toch een onverwacht punt op voor de Kempenzonen.

Door Johan Walckiers

Het plan was duidelijk, Het uitvoeren iets moeilijker, maar de groep van Westerlo toonde tactische volwassenheid. Van Wijk had iets leuks bedacht: Drie centrale verdedigers, drie middenvelders en twee backs die de hele flank zouden afdweilen. "Onze twee flankverdedigers moesten aanvallen", weet Koen Van Langendonck. "En met die extra man op het middenveld hebben we Anderlecht verrast. Ze waren daar echt niet op voorzien."

Iedereen stond achter de tactiek

"Ze waren geschrokken van onze veldbezetting", lachte Kevin Geudens? "Met de inbreng van Suarez hebben ze het tij doen keren. Die man kan toch een stukje voetballen. Je zag direct zijn klasse. We hebben er een paar dagen op getraind en dan over gepraat. Iedereen stond er volledig achter. Het was een beetje aanpassen, maar het lukte. "

Bij Westerlo waren ze fier dat ze het plan van hun trainer konden uitvoeren. "De eerste helft werkte het heel goed", knikte Maxime Annys. "De bedoeling was dat we ons niet gingen ingraven, maar toch de nodige zekerheid inbouwden. Het mooiste compliment is dat Anderlecht zich moest aanpaasen en een derde en vierde middenvelder inbracht. We mogen fier zijn op onze prestatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties