Ovono legt uit: "De bal veranderde van richting"

Ovono legt uit: "De bal veranderde van richting"
Foto: © Photonews

Het was atypisch voor Didier Ovono. Normaal gezien is de Oostende-doelman één van de betrouwbaarste sluitstukken in onze eerste klasse. Tegen Genk liet hij een bal echter tussen zijn handen glippen.

Johan Walckiers in Oostende

Ovono zocht geen excuses, maar legde het wel uit. "Dit is me nog nooit overkomen. In heel mijn carrière heb ik nog nooit zo'n goal binnengekregen", zuchtte hij. "De bal kwam recht op mij af, maar door een put in het veld veranderde hij van richting en verkeek ik me er helemaal op. Maar dat mag niet gebeuren."

Ben publiek extra gaan bedanken

Veel doelmannen zouden in zak en as zitten, maar Ovono redde daarna nog twee heel moeilijke ballen. "Ik ben in de match gebleven. Ik wist dat de ploeg me nog nodig zou hebben. Het is moeilijk, want iedereen kijkt naar jou als je net zoiets hebt gehad. Als ik er niet bij was gebleven, had het makkelijk 2-0 of 3-0 kunnen worden. Maar het publiek steunde me en ik ben hen daarvoor extra gaan bedanken."

Ovono staat mentaal dus heel sterk. "Ik heb mijn ervaring mee en dat doet veel. Een jongere doelman zou het er misschien moeilijk mee gehad hebben, maar ik weet hoe ik er mee moet omgaan. Welke doelman heeft trouwens nog nooit een fout begaan? Het is ons lot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties