Hoofdrolspeler in Brazilië, maar...

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Hoofdrolspeler in Brazilië, maar...
Foto: © Photonews

Het WK is ondertussen verteerd en de landenteams zijn deze week aan een nieuw hoofdstuk begonnen. De Rode Duivels wonnen dan wel met 2-0 van Australië, maar hoe verging het de andere hoofdrolspelers uit Brazilië?

Door Cédric De Volder

Eén ding kunnen we al vaststellen: de tegenstanders van de Rode Duivels hebben zich uitstekend herpakt! De Verenigde Staten, Zuid-Korea én Rusland wonnen hun partij tegen respectievelijk Tsjechië, Venezuela en Azerbeidzjan. En wat met dat dekselse Argentinië? Angel di Maria en co wonnen de heruitgave van de WK-finale met 2-4 van Duitsland. Zo slecht kunnen die Argentijnen toch niet geweest zijn...

Engeland ging dan weer verder op het Braziliaanse elan. The Three Lions wonnen dan wel met 1-0 van Noorwegen, maar het spel was zo pover dat het logisch begint te worden dat het legendarische Wembley niet meer volloopt voor een wedstrijd van hun nationale elf. En weten jullie welk land ook nog geen klik heeft gemaakt? Spanje! De voormalige wereld- en Europees kampioen verloor ook al met het kleinste verschil van Frankrijk. Loïc Rémy tekende voor het enige doelpunt van de partij.

Tussendoor maakte Guus Hiddink dan weer zijn debuut als selectieheer van Oranje. "Waar is Louis van Gaal? Op Old Trafford is Louis van Gaal!", werd net niet ten tonele gebracht door de meegereisde Nederlandse fans in Bari. Onze noorderburen stonden na tien minuten voetballen al met 2-0 in het krijt en haalden die achterstand - met z'n tienen nota bene - nooit meer op.

Conclusie? België won haar wedstrijd, terwijl de andere Europese toplanden niet bevestigden. Enkel Italië en Frankrijk wonnen hun wedstrijd, maar La Squadra Azzurra en Les Bleus legt Vincent Kompany op een doordeweekse dag rond de klok van vieren tussen zijn boterham. De Europese titel in 2016 is binnen, jongens. Was het allemaal maar zo simpel...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties