Brusselse kandidatuur voor EK 2020 positief onthaald

Brusselse kandidatuur voor EK 2020 positief onthaald
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese Voetbalbond (UEFA) heeft een tussentijdse evaluatie gepubliceerd van de 19 kandidaat-gastlanden voor het EK voetbal 2020. 'De technische commissie van de UEFA heeft een positieve evaluatie van de Brusselse kandidatuur gemaakt, wat ons gunstig stemt voor de officiële bekendmaking."

Dat verklaart Alain Courtois, voorzitter van Euro Brussels 2020, dinsdag op de website van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Het EK vindt in 2020 voor het eerst plaats in 13 verschillende landen. Het initiatief ‘EURO for Europe’ komt van huidig UEFA-voorzitter Michel Platini, die op deze manier 60 jaar EK voetbal wil vieren. België stelde zich kandidaat met hoofdstad Brussel, waar een nieuw stadion (Eurostadion, capaciteit: 62.613 toeschouwers) moet komen op parking C van de Heizel, en hoopt de openingswedstrijd binnen te halen.

Engeland en Duitsland voor halve finale en finale

Op vrijdagmiddag 19 september maakt de UEFA in Genève de 13 landen bekend die het EK 2020 mogen organiseren. De wedstrijden werden onderverdeeld in 13 pakketten: 12 standaard-pakketten (3 groepswedstrijden en één achtste finale of kwartfinale) en een pakket voor de halve finales en de finale. Enkel Engeland en Duitsland zijn kandidaat voor dit laatste pakket.

Brussel geprezen voor transport- en accomodatie

In de tussentijdse evaluatie van het Belgische bid prijst de UEFA onder meer de ervaring inzake het organiseren van grote evenementen, de transport- en accommodatiemogelijkheden in Brussel. Bij gebrek aan bevestiging van het designconcept van het nog te bouwen stadion, dat door Anderlecht en de nationale ploeg gebruikt zal worden, is de evaluatie op dit vlak nog beperkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties