Rode Duivels gewaarschuwd: "Amper te beschrijven hoe slecht dit veld is"

Rode Duivels gewaarschuwd: "Amper te beschrijven hoe slecht dit veld is"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zitten met Andorra in de poule. Verrassend genoeg had Wales het gisteren moeilijk met de voetbaldwerg. Maar voor één keer kunnen we het excuus van een slechte grasmat wel begrijpen. De Rode Duivels zijn gewaarschuwd.

Kijk maar eens naar bovenstaande foto: het zwart dat u ziet zijn rubberen korrels waaruit de grasmat van het nieuwe nationale stadion deels is opgebouwd. Het is een kunstgrasveld dat bestaat uit een dunne laag zand en stukjes rubber, die de bodem van een normaal veld nabootsen, maar tevens voor een betere steun moeten zorgen.

Wales was er echter niet over te spreken. Eerst zou er nog uitgeweken moeten worden omdat de bal te snel rolde, maar uiteindelijk werd er toch gespeeld omdat er geen andere opties zijn in Andorra. "Dit was veruit het slechtste veld waar ik ooit op gevoetbald heb", zei Gareth Bale achteraf. "Ik kan amper beschrijven hoe slecht, hobbelig en hard deze grasmat was. Gelukkig halen we hier drie punten. De andere teams zullen het hier ook nog moeilijk krijgen."

Een waarschuwing dus voor onze Rode Duivels, die er ook nog mogen op gaan spelen. "Als je elftal bent die hier de bal wil komen rondspelen: vergeet het! De moed zonk me in de schoenen toen we hier de eerste keer op trainden. Naar mijn mening beantwoordt dit veld niet aan de UEFA-normen. We dienen echter geen klacht in want we willen dat de andere landen hier ook komen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties