Maes: "Play-off I belangrijker dan Europees"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Maes: "Play-off I belangrijker dan Europees"
Foto: © photonews

Coach Peter Maes maakt met Sporting Lokeren donderdag zijn debuut in de poulefase van de Europa League tegen Legia Warschau. De oefenmeester wil echter dat zijn jongens zich vooral op de competitie richten. Morgen trekt Lokeren naar Kortrijk.

Sander De Graeve in Lokeren

"We hebben die wedstrijd van Kortrijk echt nodig om met een goed gevoel naar Warschau af te reizen. Onze Europese doelstelling was de poulefase, die hebben we bereikt. Play-off I is nu belangrijker, daarvoor moeten we vol aan de bak in Kortrijk. Ik probeer mijn groep te focussen op de competitie, we hebben die nodig voor het volgende Europees avontuur.”

Over Europees overwinteren heeft de oefenmeester het liever niet. “Het zijn allemaal kwalitatief goeie ploegen, ik zag van alle drie al wedstrijden op dvd. Het zijn niet de klinkende namen zoals Lille of Everton, maar het zijn te duchten tegenstanders.”

Het moet mogelijk zijn in Europa te winnen

Toch liggen er kansen voor de Waaslanders. “Ik denk dat het mogelijk is om wedstrijden te winnen in Europa. We hebben in de competitie al laten zien dat we overal kunnen scoren. Met die poulefase kunnen we ook buitenshuis vol voor de winst gaan.

Maes weet wat Lokeren te wachten staat in Polen. “Ik heb al twee wedstrijden van hen gezien en dit weekend kijken we er nog één live. Het is een goed georganiseerd elftal dat erg gevaarlijk is op stilstaande fases.”

Kalender stond al vast

Lokeren heeft een dag minder recuperatietijd dan de Polen, die spelen immers vanavond al. “De kalender stond al even vast, we spelen de volgende wedstrijden allemaal op zondag. Waarom deze wedstrijd niet naar zaterdag verplaatst is, weet ik niet. We hebben er niet om gevraagd, neen.”

De komende drie weken zijn niet van de poes voor Lokeren, met telkens om de drie dagen een wedstrijd. “We hebben nu wat rust kunnen inbouwen en we konden goed trainen. Er zijn wat accenten gelegd naar snelheid toe. We zijn klaar voor de volgende drie weken”, verzekert Maes.

De kern werd ook aangedikt om die opeenvolging van wedstrijden aan te kunnen. “Ik weet niet of het voldoende zal zijn voor de drie fronten, dat zullen we moeten zien. Het is een leerproces. Onze kern is alvast kwalitatief versterkt. Kwaliteit gaat nog steeds boven kwantiteit. Leye en Abdurrahimi hebben wel nog een weg af te leggen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties