Wereldberoemde Roef: "Wel verrast dat het niet Joe Hart was"

Wereldberoemde Roef: "Wel verrast dat het niet Joe Hart was"
Foto: © Photonews

Davy Roef staat vanavond tussen de palen op het veld van Patro Eisden Maasmechelen. De 20-jarige doelman is in recordtijd van onbekend naar wereldberoemd gegaan. En dat voor de tweede doelman van Anderlecht.

Johan Walckiers in Anderlecht

En dat wereldberoemd mag u gerust letterlijk nemen. Na zijn opname in het Champions League-elftal van de speeldag werd zijn naam duizenden keren door google gehaald. "Tuurlijk was ik daar heel blij mee", zegt de immer rustige Roef. "Maar ik was wel wat verbaasd, want ik had de match van Manchester City tegen Bayern München ook gezien en Joe Hart deed daar wel een paar heel knappe reddingen. Maar natuurlijk was het een droom om tussen al die sterren te staan. Tévez, Bale, Piqué,... en Roef. En dat na anderhalve wedstrijd in de eerste ploeg."

Heel wat meer volgers op Twitter

Roef zag het ook aan zijn eigen sociale media-accounts. "Ik heb heel wat vrienschapsverzoeken gekregen op Facebook en op Twitter word ik ineens door heel wat meer mensen gevolgd. Maar dat is ook normaal als je in de krant komt en zo, denk ik. Ik heb die artikels uitgeknipt, maar er niets speciaals mee gedaan. Mijn truitje van de match tegen Galatasaray heb ik wel omhooggehangen."

Na de CL-match was het immers weer 'bussiness as usual'. Silvio Proto blijft immers eerste doelman. "Silvio heeft me gefeliciteerd, maar daarna heb ik die match afgesloten. We hebben daar niet te veel meer over uitgewijd."

Roef is echter de eerste doelman uit de jeugd in lange tijd die kans maakt om door te breken bij Anderlecht. En daar helpt zijn rustige natuur wel bij. "Ja, het is misschien wel moeilijker voor een doelman dan voor een veldspeler. Het is een aparte positie in de ploeg. Een jonge veldspeler kan je makkelijk inpassen, een doelman iets moeilijker."

Ik heb in de jeugd altijd wel een paar strafschoppen gestopt

Vanavond moet hij Patro Eisden bezweren. Met het verleden in de Beker in het achterhoofd is Roef toch voorzichtig. "Iedereen kent die geschiedenis van Anderlecht in de Beker", knikt hij. "Maar de mentaliteit is schitterend de voorbije weken. Als we dat doortrekken, maken we een goeie kans. Ja, ik heb ook meer te verliezen, want iedereen kent mij nu."

"En een keeper van Anderlecht kan misschien 90 minuten niks te doen hebben, maar een bal in de 91ste moet hij wel hebben. Maar dat is niets ongewoons. In de jeugd gebeurde dat ook al veel. Penalties? In de jeugd heb ik er ook wel altijd een paar gestopt. Maar nu zullen ze wel beter getrapt worden zeker? Daarbij, ik zou het liefst in de reguliere speeltijd afmaken. We hebben al genoeg matchen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties