Reactie Biebauw houdt de nul: "Tegen Waasland-Beveren nooit veel werk"

Biebauw houdt de nul: "Tegen Waasland-Beveren nooit veel werk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op speeldag 9 was het dan eindelijk zover voor KV Mechelen: er werd niet enkel gewonnen, ook de nul werd gehouden. "Maar zo'n clean sheet is geen doel op zich", aldus doelman Wouter Biebauw.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Toch troffen we een tevreden goalie: “Winnen en de nul kunnen houden, dat is echt supertof”, aldus Biebauw. “Ik heb weinig werk gehad, maar tegen Waasland-Beveren heb ik eigenlijk nooit veel werk. Twee-drie ballen en dat is het.”

De vroege voorsprong deed het hele team deugd: “Als je – weliswaar misschien met een gelukje – snel kan voorkomen, dan heb je alles in handen. Zeker als je dan meer dan een helft met een man meer kan spelen. Het was hinken op twee gedachten, want we wilden het deksel niet op de neus krijgen. De coach hamerde er op om nog eens te scoren.”

Hier op KV kom je niet zomaar winnen

Het tweede doelpunt viel, aan de overkant hield Biebauw de netten helemaal schoon: “Dat doet deugd. Maar zo’n clean sheet is geen doel op zich. Je denkt er wel eens aan, maar je kan niet altijd aan elke situatie iets doen. Spreken over een clean sheet zou voor te veel druk zorgen.”

En zo bevestigt Malinwa eens te meer zijn thuisreputatie dit seizoen: “We hadden misschien al wat meer punten kunnen hebben en moeten ook op verplaatsing eens punten pakken, maar het is duidelijk: hier op KV kom je niet zomaar winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties