Van Gaal doet het weer: "Ik wil jullie kennis van voetbal verbeteren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Van Gaal doet het weer: "Ik wil jullie kennis van voetbal verbeteren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Louis Van Gaal geen makkelijke coach is voor de pers wisten we al. Gisteren gaf hij op een persconferentie aan dat hij de voetbalkennis van de journalisten wou verbeteren. Hij vond de kritiek op zijn defensie immers onterecht.

"Volgens de pers ligt het probleem bij de zwakke defensie, maar ik wil jullie kennis van voetbal verbeteren", aldus Van Gaal tegen de verzamelde pers. "Mijn verdedigende organisatie moet verbeteren, maar dat begint bij de spitsen. Als we een goal slikken, is dat niet enkel de fout van de jongens achterin."

"Het begin elders en dat moeten we analyseren", aldus de Nederlandse coach. "We verliezen de bal te makkelijk en slikken goals uit counters." Het is het lot van een topclub. "Als je een groot team bent, moet je zo ook presteren en de match domineren. De verdedigende organisatie mag je echter nooit uit het oog verliezen."

Creatieve spelers moeten meer discipline opbrengen

"De creatieve spelers moeten meer discipline opbrengen", geeft Van Gaal aan. "Ik ben op zoek naar de juiste balans." United neemt het morgenmiddag op tegen Everton. The Mancunians staan pas zevende in de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties