UPDATE: Morgen laatste onderzoek én beslissing omtrent Courtois

UPDATE: Morgen laatste onderzoek én beslissing omtrent Courtois
Foto: © photonews

De vraag van de dag is of Thibaut Courtois volledig hersteld is van zijn klap dit weekend met Alexis Sanchez. Courtois zelf trainde vandaag mee in het Koning Boudewijnstadion en zag er heel ontspannen uit. De kans dat we hem morgen in doel zien? Vrij tot zeer groot.

"Thibaut is vandaag toegekomen in België", doet Wilmots zijn relaas. "Na de training van zullen we beslissen of hij vrijdag zal spelen. Maar alles lijkt in orde. Dus normaal zal hij spelen", is de bondscoach duidelijk. "We gaan dat vanavond samen met de staf en hem bespreken, maar hij heeft de beslissing in zijn hand."

En wat als het dan toch niet lukt? "Dan staat Simon Mignolet klaar. We hebben twee goede doelmannen, dus dan is er toch geen probleem? Of we Simon al sneller gewoon hadden moeten zeggen dat hij mag spelen? Waarom? Als alles in orde is met Thibaut, dan speelt hij gewoon. Simpel."

Opmerkelijk toch dat Courtois pas vandaag toekwam in België: "We hebben elke 12 uur updates gekregen van Chelsea, de communicatie op dat gebied is perfect gelopen", sust Wilmots. "Ze hebben geen voorwaarden gesteld, hij ondergaat de gebruikelijke testen om te zien of hij fit is. Als hij fit is, en er is geen risico, dan zal hij gewoon spelen."

Ondertussen liet Marc Wilmots via Twitter al extra info doorschemeren. Morgen ondergaat onze nationale nummer één uit voorzorg nog een neurologisch onderzoek. Vervolgens zal worden beslist wie tegen Andorra het Belgische doelvlak mag verdedigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties