Road to France: Kroatië met duivelse score, Italië minder goed bij schot

Caroline Tonnelier

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Kroatië mocht vandaag aan zijn doelpuntensaldo werken tegen Azerbeidjan. Dat deed het met verve: het werd 6-0.

Aan de pauze stond het al 4-0 voor de thuisploeg. Perisic scoorde twee keer in de eerste 45 minuten. Kramaric en Brozovic waren de andere doelpuntenmakers. In de tweede helft hield Kroatië het iets rustiger. Modric zette wel nog een elfmeter op en een own-goal van Sadiqov net na het uur legde de 6-0 eindstand vast.

Voor Italië ging het heel wat minder vlot op bezoek bij het bescheiden Malta. Halfweg de eerste helft opende debutant Graziano Pellè de score voor de bezoekers. Tegen tien man - na een vroege rode kaart voor Mifsud - leek het slecht een kwestie van tijd alvorens er meer doelpunten zouden vallen. Uiteindelijk bleef het echter bij die ene treffer en eindigde ook Italië nog met tien na de uitsluiting van Bonucci.

Noorwegen hield de drie punten thuis tegen Bulgarije in een belangrijk duel om de derde plaats. Elyounoussi opende de score na dertien minuten, maar kort voor de pauze zorgde Bodurov voor de gelijkmaker. Dankzij Nielsen was het toch Noorwegen dat mocht vieren.