Road to France: Wales blijft aan de leiding na nipte zege

Caroline Tonnelier
Road to France: Wales blijft aan de leiding na nipte  zege

Wales blijft het uitstekend doen in de EK-kwalificatiereeks. Bale en co zetten nu ook Cyprus opzij en blijven dus aan de leiding in de groep van België.

Halfweg de eerste helft leek de wedstrijd gespeeld in Cardiff. Op dat moment stond Wales immers al 2-0 voor. David Cotterill had de thuisploeg al in het openingskwartier op voorsprong gebracht. Robson-Kanu vond tien minuten later ook de weg naar de netten. Cyprus gaf zich echter niet zomaar gewonnen en Labon zorgde nog in de eerste helft voor de aansluitingstreffer. Door een rode kaart voor King in het begin van de tweede helft maakte Wales het zichzelf nog onnodig lastig. De nipte voorsprong bleef desondanks op het bord.

Andorra moest dit keer de schade proberen te beperken tegen Israël en daar slaagde het in eerste instantie redelijk in. De bezoekers kwamen wel al heel snel op voorsprong via Damari, maar op het kwartier kwam Andorra zowaar op gelijke hoogte. Het had daar wel een penalty voor nodig, die omgezet werd door Lima. Dé man van de match werd echter Damari, want die scoorde nog twee keer en vervolledigde dus zijn hattrick.  Uiteindelijk werd het ook nog 1-4 na een penaltytreffer van Hemed in blessuretijd. Refaelov mocht na 70 minuten invallen bij Israël.