Wilmots: "Één spits? Ik speel nóóit met één spits"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wilmots: "Één spits? Ik speel nóóit met één spits"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots stond gisteravond in Zenica de pers te woord. De oefenmeester wou zoals steeds niets kwijt over zijn spelsysteem, maar toen hij gevraagd werd of hij met 'maar' één spits zou spelen, lichte hij toch een tipje van de sluier op.

Sander De Graeve in Zenica

Een Bosnische journalist stelde de vraag. "Ga je afwachtend spelen met maar één spits, Origi of Lukaku?" Marc Wilmots reageerde meteen. "Ik speel nooit met één spits. Ik heb altijd vier of vijf spelers die aan aanvallen denken. We zijn hier niet om te verdedigen, hé."

We zijn hier niet om te verdedigen, hé

"In mijn ploeg wil ik steeds vier spelers die denken aan scoren. Met nog ééntje uit het middenveld erbij is het eveniwicht 50/50." Vijf aanvallende en vijf verdedigende veldspelers dus.

De term aanvaller is overigens relatief. "Ik denk dat we Eden Hazard wel kunnen omschrijven als aanvaller. Verder hebben we ook Origi, Lukaku, De Bruyne, Chadli, Mertens, dat zijn allemaal aanvallers."

Het maakt ons niet uit hoe Bosnië speelt

Of hij een voorkeur heeft of Bosnië met één of twee spitsen aantreedt? "We zijn op allebei de systemen voorbereid. Voor ons maakt het dus niet veel uit of ze nu 4-3-2-1 dan wel 4-4-2 spelen. Als ze 4-4-2 spelen hebben we een mannetje meer op het middenveld. Dan spelen we één op één achteraan, maar dat risico willen we nemen."

Bij 4-4-2 zijn vooral de voorzetten gevaarlijk. "We moeten er dan wel de crosses uithalen. Met Dzeko en Ibisevic hebben ze twee spitsen die levensgevaarlijk zijn op die situaties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties