Road to France: wereldkampioen gelooft zijn ogen niet

Caroline Tonnelier
| 60 reacties
Road to France: wereldkampioen gelooft zijn ogen niet
Foto: © photonews

Na een indrukwekkend WK wil het in de EK-kwalificatie voorlopig niet lukken voor wereldkampioen Duitsland. Ierland hield de Mansschaft op een gelijkspel.

Overtuigend was het niet echt in Gelsenkirchen, maar Duitsland leek wel op weg naar een verdiende zege tegen Ierland. Toni Kroos had in de tweede helft voor de bevrijding gezorgd door de thuisploeg op 1-0 te zetten. Ierland is echter gekend voor zijn grote strijdvaardigheid en bewees dat nog maar eens. Op zijn Duits scoorden de bezoekers in de slotseconden. Terwijl iedereen leek te wachten op het laatste fluitsignaal, was het O'Shea die Manuel Neuer wist te verschalken.

Polen miste de kans om optimaal te profiteren van de puntendeling. Het kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Schotland. Mazcynski bracht de Polen op voorsprong, maar Maloney en Naismith keerden de situatie om. Uiteindelijk zorgde Milik voor de 2-2 eindstand.

In Gibraltar mocht Georgië nog eens drie punten bijschrijven. Ook Genk-speler Okriasjvili mocht zijn doelpuntje meepikken. Hij tekende voor de 0-2. Gelasjvili en Kankava zorgden voor de andere twee treffers.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties