UPDATE: Koeman: "Bondscoach Nederland? Als ze me willen, moeten ze wachten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
UPDATE: Koeman: "Bondscoach Nederland? Als ze me willen, moeten ze wachten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Is het verhaaltje van Guus Hiddink bij Oranje al uitgezongen? De kritiek op de bondscoach van Nederland is enorm na de meer dan teleurstellende start van de EK-kwalificatiecampagne. De geruchtenmolen linkt Ronald Koeman ondertussen al een de stoel van selectieheer.

De doorsnee Nederlander spreekt dan wel geen woord Frans, maar we hadden toch wel verwacht dat Oranje haar weg richting Frankrijk iets enthousiaster zou inzetten. Het nationale elftal van onze noorderburen won de voorbije weken enkel tegen Kazachstan en volgt al op zes punten van IJsland en Tsjechië.

Nochtans was de euforie bij Oranje na het WK groot. Guus Hiddink werd als koning onthaald om Louis van Gaal op te volgen, maar de succescoach krijgt de motor niet aan de praat. Meer zelfs: op de geruchtenmolen is te horen dat de KNVB op het punt staat om de coach al op de keien te zetten. The Daily Mail schuift zelfs al meteen een opvolger naar voren. De Nederlandse voetbalbond heeft naar verluidt een oogje op Ronald Koeman, de huidige coach van Southampton.

Oranje heeft geen schijn van kans

"Maar dan zullen ze moeten wachten", reageert de coach van The Saints. "Ik was in het verleden geïnteresseerd in die baan, maar de Nederlandse voetbalbond koos voor Hiddink. Of er een kans bestaat dat ik vertrek bij Southampton? Nee, Oranje heeft geen schijn van kans. Ik hoop zelfs om mijn volledige contract hier uit te dienen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties