"Misschien heeft Mitrovic wel een medisch probleem?"

"Misschien heeft Mitrovic wel een medisch probleem?"
Foto: © Photonews

Besnik Hasi moet wel elke week een paar woorden vuil maken aan Aleksandar Mitrovic. Ook deze keer was het weer raak na het incident met de nationale ploeg en zijn terugkerend overgewicht. Over het één was hij kort, over het ander wou Hasi wat meer kwijt.

Mitrovic nam deel aan de vechtpartijen in de wedstrijd tussen Servië en Albanië. Laat Hasi nu net Albanees zijn, maar dat schuift hij heel makkelijk opzij. "Het interesseert me zelfs niet", aldus Hasi. "Anderlecht komt eerst en dan de rest. We gaan er zelfs niet over spreken. Hij is een speler als een andere en ik een coach zoals een andere. De club komt eerst en wat daar gebeurt is, heeft niets met Anderlecht te maken."

Over zijn overgewicht wil Hasi wel wat kwijt. "We proberen dat de regelen. Hij heeft bij de nationale ploeg al medische tests ondergaan en ook hier zullen die gebeuren. We proberen hem zoveel mogelijk te begeleiden, maar wat een speler doet eens hij weg is op de club, kunnen we niet nagaan. Hij moet daar voor zichzelf ook de juist discipline over vinden. Bij de nationale ploeg trainen ze ook niet zo hard. Vorige keer was hij fit toen hij vertrok, maar kwam iets minder fit terug."

Fluitconcerten hebben hem meer geraakt dan hij laat zien

Over een boete peinst Hasi nog niet. "Dat regelen we intern. En stel dat het een medisch probleem is, de schildklier of zo. Dan leg ik hem een boete op voor iets waar hij niets aan kan doen. De eerste keer heeft hij misschien ook te veel gewicht verloren ineens. Pizza's bij de nationale ploeg? Ik kan moeilijk zeggen dat het probleem bij de Servische ploeg ligt. Of het zijn mindere prestaties verklaart? Ik denk dat het meer met zelfvertrouwen te maken heeft. Die fluitconcerten tegen Dortmund hebben hem meer geraakt dan hij laat zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties