Origi loopt tegen zure nederlaag aan, Ferreira-Carrasco scoort met dank aan blunderende doelman

Diederik Geypen

In de Ligue 1 stonden zaterdagavond maar liefst zes duels op het menu. Origi leed een pijnlijke nederlaag in eigen huis. Ferreira-Carrasco en Gillet waren wel aan het feest.

Lille - Guingamp 1 - 2

Divock Origi beleefde geen te beste avond in het stade Pierre-Mauroy. Op slag van rust maakte Beauvue er 0-1 van voor Guingamp. Na de rust volgde hetzelfde liedje. Schwarz kreeg de eer om de score te verdubbelen. Een zuur verlies voor le LOSC dat de rol bovenin moet lossen.

Monaco - Evian TG 2 - 0

Monaco zette thuis zijn remonte in de Ligue 1 verder met een zege. Moutinho zette na amper twee minuten spelen een penalty keurig om. Ook onze landgenoot Yannick Ferreira-Carrasco toonde zich belangrijk.

Hij zorgde na rust voor de dubbele Monegaskische voorsprong, al had hij dat vooral te danken aan een geweldige blunder van de vijandelijke doelman (zie video). Bij de bezoekers uit Evian kon Gianni Bruno met zijn invalbeurt van een half uur het tij niet meer doen keren.

Nice - Bastia 0 - 1

Kersverse papa Guillaume Gillet stond met Bastia op een voorlaatste plaats in de ranking en heeft de punten meer dan nodig. De goal van Ayité die de Corsicanen de winst opleverde kwam dan ook als geroepen.