Reactie Hoefkens positief na nederlaag: "Dit zijn de maanden om het verschil te maken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Hoefkens positief na nederlaag: "Dit zijn de maanden om het verschil te maken"
Foto: © Photonews

Sporting Charleroi won gisteren met 2-0 van KV Oostende. Volgens sommigen een totale offday van de West-Vlamingen, maar Carl Hoefkens benadrukte na afloop vooral de positieve zaken. "De gedrevenheid, inzet en goede wil waren zeker aanwezig."

Cédric De Volder in Charleroi

KV Oostende was al na amper acht minuten op achtervolgen aangewezen. The Kustboys kwamen het doelpunt van Kenneth Houdret eigenlijk nooit te boven. "En toch heb ik het gevoel dat er meer in zat", aldus Carl Hoefkens. "We hebben er alles aan gedaan om de drie punten te pakken, maar dat is lastig in Charleroi. Eerst probeerden we het op een voetballende manier en het laatste kwartier hebben we onze powerplay bovengehaald."

"En het lukte eigenlijk allemaal wel", gaat de voormalige aanvoerder van Club Brugge verder. "Maar in die laatste dertig meter liep er altijd wel iets mis. Ik zeg niet dat we een punt verdienen, maar we lieten wel degelijk goede dingen zien. De gedrevenheid, inzet en goede wil waren zeker aanwezig. Al mag er niet vergeten worden dat Oostende nog steeds een ploeg in opbouw is."

Niet vergeten dat Oostende nog steeds een ploeg in opbouw is

Bij Oostende werd door sommigen naar het zware programma van de voorbije weken gewezen. "Maar ik weet niet of het werkelijk aan de vermoeidheid ligt dat we het de laatste wedstrijden lastig hadden", besluit Hoefkens. "Dit zijn natuurlijk wel de maanden om het verschil te maken met andere ploegen, hé. En ik ben er zeker van dat we nog een pak punten gaan pakken als we op deze manier voortwerken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties