Reactie Simons na interessante Slag om Vlaanderen: "Mogen tevreden zijn met punt"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Simons na interessante Slag om Vlaanderen: "Mogen tevreden zijn met punt"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge speelde gisteren in eigen huis gelijk tegen een sterk AA Gent. De Buffalo's werden wel geholpen door een zeldzame flater van Club-goalie Mathew Ryan. Kapitein Simons nam het op voor zijn doelman.

Sander De Graeve in Brugge

Club had het in de beginfase al erg lastig met een gemotiveerd AA Gent. "Ze stonden goed en we hadden geen antwoord op hun druk. Naar het eind van de eerste helft toe ging het beter en beter en dan zag je ook dat ons publiek ons naar voor kan stuwen. We kwamen op voorsprong vlak voor de pauze, dat hadden we echt nodig", gaf Simons na afloop toe.

"Het is jammer dat we het niet over de streep konden trekken, maar dat zijn dingen die gebeuren." De aanvoerder van Club had zelf nog een kans vlak voor affluiten, maar Sels pakte uit met een goeie redding. "Ik wist meteen dat hij binnen het kader was, maar het was niet hard genoeg om de keeper te kloppen. Uiteindelijk mogen we tevreden zijn met een punt, het had veel erger kunnen zijn."

Ryan laat je op zo'n moment beter met rust

Gent nam vaker dan Club de bovenhand, maar werd wel geholpen door de rode kaart voor Duarte en de flater van Ryan. Over het rode karton wou Simons niet veel kwijt. "Jullie zullen er een beter zicht op hebben." Over Ryan zei hij dit. "Dat hoort erbij. Wie geen fouten begaat in zijn carrière, mag opstaan. Er zullen er niet veel rechtstaan."

"We kunnen hem dat niet verwijten. Hij neemt altijd zijn verantwoordelijkheid en was al heel belangrijk voor ons. Of ik hem als kapitein ging troosten? Neen, Mathew laat je op zo'n moment beter met rust. Hij heeft dat niet nodig. Ik zou het alleen maar erger maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties