Tim Matthys tegen ex-club: "Wil nu vooral iets neerzetten met Malinwa"

Tim Matthys tegen ex-club: "Wil nu vooral iets neerzetten met Malinwa"
Foto: © photonews

Tim Matthys won afgelopen vrijdag met Mechelen op bezoek bij Lierse. Morgen staat de clash met zijn ex-club Zulte Waregem op het programma. "Maar ik hou me vooral met KV Mechelen bezig en wil met deze club iets neerzetten", aldus Matthys.

Door Aernout Van Lindt

Matthys voelt zich steeds meer in zijn sas als rechtervleugelspeler bij Malinwa: "Ja, het gaat steeds beter in die positie. Ik moest wat wennen aan de defensieve automatismen, maar na een zestal weken zit er groei in", geeft Matthys toe.

"We staan vrij goed defensief en kunnen veel ploegen pijn doen. We staan dicht bij de top-6 en dat is mooi. We moeten echter nog niet over play-off 1 spreken, we blijven bij onze filosofie: blijven werken aan onze thuisreputatie en ook op verplaatsing punten pakken, geen stappen overslaan."

Morgen staat een duel op het programma met een ex-club van Tim Matthys, hekkensluiter Zulte Waregem: "Ik had niet verwacht dat ze zo laag zouden staan. Wij zitten in een goede flow en die willen we vooral blijven houden, ook tegen Essevee. De matchen volgen elkaar snel op, dus willen we als groep iets bereiken met KV Mechelen. Daar ben ik vooral mee bezig op dit moment."

Toch doet het Matthys nog wel iets, spelen tegen Zulte Waregem: "Het blijft een beetje speciaal. Van de spelers ken ik er natuurlijk niet veel meer van toen. Sammy en Steve, dat is het zowat. En Francky Dury natuurlijk ..."

"Maar met de supporters zal het wel wat speciaal zijn. En in de auto praten we er wel eens over met Jens Naessens, voor hem is de overstap nog wat priller. Jammer voor hem dat hij morgen nog niet kan spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties