Vanhaezebrouck heeft lof voor scheids: "Vertenten was fantastisch"

Caroline Tonnelier
| 35 reacties
Vanhaezebrouck heeft lof voor scheids: "Vertenten was fantastisch"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is eens iets anders. In het verleden hoorden we Hein Vanhaezebrouck vaak foeteren op de scheidsrechters, maar dat was na de match tegen Club Brugge helemaal anders.

Met de rode kaart voor Duarte en de onbestrafte elleboog van Depoitre had Vanhaezebrouck natuurlijk weinig reden tot klagen. Dat deed hij ook niet. Integendeel, hij zwaaide met lof voor de scheidsrechter en verdedigde in Extra Time beide beslissingen van Vertenten.

De elleboog van Depoitre vond hij met andere woorden geen rood. De uitsluiting van Duarte was dan weer terecht volgens de coach van AA Gent, die oordeelde dat de verdediger de laatste man was en Raman van een doelpunt hield.

"Nieuwe lichting jonge scheidsrechters met kwaliteit"

Zijn oordeel over de ref was dan ook erg positief. "Ik vond hem fantastisch." Ook verwees hij naar de fase waarbij Gedoz bleef liggen. "Acht op tien zouden geel trekken. Hij kreeg het hele publiek over zich heen." Voor de grensrechters had hij eveneens lof. "De grensrechters waren subliem. Het was uitstekend werk van die scheidsrechters, allemaal jonge gasten."

Vanhaezebrouck ziet een mooie toekomst voor de Belgische arbitrage. "We hebben in het verleden heel vaak commentaar gegeven op de scheidsrechters, maar er komt een nieuwe lichting jonge scheidsrechters met kwalitiet. Hopelijk binnen twee jaar, zeker binnen drie-vier jaar, kunnen onze scheidsrechters terug op topniveau meedraaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties