UPDATE: Standard moet zijn deuren voor één duel sluiten en verliest van Essevee met 0-5

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 52 reacties
UPDATE: Standard moet zijn deuren voor één duel sluiten en verliest van Essevee met 0-5
Foto: © photonews

De Geschillencommissie boog zich vandaag over de rellen die plaatsvonden tijdens de competitiewedstrijd tussen Standard en Zulte Waregem, die overigens vervroegd werd stopgezet. Eén match zonder publiek en een 0-5 forfaitnederlaag is het verdict.

De ongeregeldheden gaan terug naar anderhalve week geleden. In de partij tegen Essevee eisten enkele Luikse fans het ontslag van Guy Luzon. Nadat de partij een eerste keer werd stilgelegd, besloot scheidsrechter Bart Vertenten enkele seconden voor tijd er voorgoed een einde aan te maken.

Het bondsparket van de Belgische voetbalbond (KBVB) eiste twee wedstrijden achter gesloten deuren en een geldboete van 500 euro. Dat voorstel werd door de geschillencommissie nu herleid naar één duel. Wel valt de financiële sanctie, ruim 5.000 euro, een pak zwaarder uit dan gedacht. Standard tekende intussen beroep aan bij het Belgisch Arbitrage voor de Sport (BAS). In tussentijd wordt de straf opgeschort.

Wat de uitslag van de partij betrof, adviseerde het parket om de wedstrijd op 1-2 te laten eindigen. Dat was namelijk ook de score toen ref Vertenten het spel definitief stillegde. Ook hier oordeelde de Geschillencommissie anders. Standard verliest eveneens de drie punten aan Zulte Waregem, maar wel met een 0-5 forfaitnederlaag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties